Onderdelen

Honda Motor Europe Logistics telt zowat 8.000.000 klanten, die vroeg of laat wel een reserveonderdeel nodig hebben. Zij kunnen bij Honda Motor Europe Logistics onderdelen bestellen van alle Honda-producten, uit voorraad, met spoed en soms zelfs via de hotline.

Onderdelenlogistiek

Het beheer van 972.000 verschillende wisselstukken is elke dag weer een uitdaging voor de 350 medewerkers. In totaal behandelt Honda Motor Europe Logistics immers meer dan 35.000.000 stukken per jaar. Dagelijks worden er ongeveer 25.000 bestellingen verwerkt en 6.000 tot 7.000 verschillende bestemmingen worden regelmatig beleverd. Honda Motor Europe Logistics streeft ernaar dat elke levering tijdig gebeurt, dat de kwaliteit betrouwbaar is en dat de prijzen redelijk zijn. Ons doel is een optimale dienstverlening voor onderdelen aan dealers, andere Honda Logistic Centers en onafhankelijke distributeurs in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten.

Voorraadbeheer en onderdelenverkoop

HMEL beheert op Pan-Europees niveau de enorme hoeveelheid Honda onderdelen. Een team van een 60-tal specialisten houdt zich bezig met volgende activiteiten:

  • Aankoop van onderdelen
  • Stockmanagement van onderdelen
  • Pricing van onderdelen
  • Sales en marketingondersteuning voor de wisselstukkenverkoop
  • Klantenservice voor Europa, afrika en Midden – Oosten

Bumperproductie

Aalst beschikt over een flexibel productie-apparaat dat een productiecapaciteit aankan van 620 bumpers en 60 accessoires per dag, en dit met een diversiteit aan kleuren die de 200 varianten overstijgt.

Het spuitproces is manueel waardoor er zeer goed opgeleide mensen aanwezig zijn zodat deze onderdelen volgens de algemeen wereldwijde geldende kwaliteitsstandaard afgeleverd worden en dit binnen een afgesproken tijdspanne.

De unieke combinatie van productie, stockage en distributie zorgt ervoor dat de klant – waar ook in Europa – kan beleverd worden binnen een termijn van 24 uur. De impact van de processen op het milieu wordt tot een absoluut minimum herleid dankzij het gebruik van specifieke verpakkingstechnieken, emissiebesparende verfsoorten en spuitmethodes. De Bumper Productie Aalst is dan ook EMAS & OHSAS gecertificeerd.