Bekijk onze Honda filosofie video

Onze drie kernwaarden

De bedrijfscultuur van Honda Motor Europe Logistics is gebaseerd op drie kernwaarden:

  • De Honda Filosofie
  • Total Quality Management
  • New Honda Circles

Onze oprichters, Soichiro Honda en Takeo Fujisawa, hebben in de Honda Filosofie bepaald welk soort bedrijf Honda wilde zijn in de maatschappij. Hun boodschap is vandaag nog steeds heel actueel.

De Honda Filosofie bestaat uit drie pijlers

De eerste pijler van de Honda Filosofie is ‘respect voor het individu’ en de ‘3 vreugden’. De medewerkers bepalen de waarde van Honda. Honda wil een bedrijf zijn waarin medewerkers initiatief kunnen nemen, waar gelijkwaardigheid voelbaar is en waar mensen kunnen vertrouwen op elkaar.

 De 3 vreugden zijn:

  1. Het plezier van het kopen
  2. Het plezier van het verkopen
  3. Het plezier van het creëren

De tweede pijler van de Honda Filosofie is het bedrijfsbeginsel. Dit luidt als volgt:

“Vanuit een internationale optiek wijden wij ons aan het leveren van producten van de hoogste kwaliteit, voor een redelijke prijs, aan tevreden klanten overal ter wereld.”

Het management beleid van Honda is de derde pijler en wordt bepaald door 5 principes, bedoeld als begeleiding van alle medewerkers bij het nemen van hun dagelijkse verantwoordelijkheden:

  • Ga altijd te werk met ambitie en jeugdigheid.
  • Respecteer onderbouwde theorie , ontwikkel nieuwe ideeën en gebruik de tijd efficiënt.
  • Geniet van je werk en stimuleer open communicatie.
  • Streef constant naar een harmonieuze stroom van / flow in je werk.
  • Wees je altijd bewust van de waarde van onderzoek en inzet.

Total Quality Management

Binnen een snel veranderende wereld en een turbulente automobielindustrie in het bijzonder, wil Honda efficiënt blijven. Met TQM introduceerde Honda een bedrijfsaanpak die gebaseerd is op systematische methoden en waarbij gestreefd wordt naar excellente resultaten via klantgerichtheid en continue kwaliteitsverbetering.

New Honda Circles

Medewerkers staan het dichtst bij de realiteit van de werkplek en zijn daarom goedgeplaatst om problemen op te lossen of verbeteringen uit te werken. Jaarlijks vormen tal van medewerkers kleine teams (NHC) en werken ze vrijwillig een initiatief uit tot verbetering van de werkomgeving. Voor de medewerkers zelf leidt dit tot een vlottere communicatie, wederzijds begrip, creatieve ontplooiing en meer plezier in het werk.