Honda ken je vast als wereldwijde producent van moderne, energiezuinige en performante wagens en motorfietsen. De Honda Civic en Honda Goldwing zijn legendarisch. Maar wist je dat we ook toonaangevend zijn voor industriële motoren en power producten? Kijk eens om je heen: je spot vast wel ergens een Honda-engine of een Honda-grasmachine.

Honda Motor Europe Logistics staat in voor de distributie van wagens, motorfietsen, power producten en de service parts (onderdelen) van elk van deze producten. Vanuit onze vestigingen in Gent, Aalst en onze 6 Europese branches vertrekken de Honda-producten en service parts dagelijks in de richting van de Europese dealers. Onze magazijnen huisvesten alle service parts en accessoires voor de Europese markt: dit maakt ons tot het kloppend hart van Honda in Europa.

Voor deze activiteiten rekenen we dagelijks op een 850-tal enthousiaste collega’s in Gent, Aalst en onze Europese branches. Samen werken wij aan de verwezenlijking van de droom van zovele mensen, en dus mogelijks ook de jouwe. ‘The Power of Dreams’ is niet voor niets ons motto.

Op het gebied van onze reserveonderdelenactiviteiten fungeert onze afdeling Reserveonderdelen van Honda in Gent als regionale hoofdvestiging voor leverantiebeheer en commerciële ondersteuning voor onze verkoopvestigingen en distributeurs in Europa. Daarbinnen ondersteunt het Parts Business Development Team ons Honda-netwerk in het promoten van originele onderdelen en het zoeken naar nieuwe kansen in de markt. Ter versterking van dit team zijn we op zoek naar een

Business Development Manager

De job van Business Development Manager

 • Je hebt de leiding over een team medewerkers om onze bedrijfsontwikkelingsplannen voor onze motorfiets-, automobiel- en Life Creation-activiteiten Europa-breed uit te rollen en te implementeren. Je leidt de teamcoördinatie, taakplanning, opvolging en KPI-rapportage.
 • Je houdt je bezig met onze vestigingen en distributeurs, gaat uitdagingen aan en waarborgt een degelijke afstemming met alle belanghebbenden (zowel intern als extern).
 • Wat de voortdurende analyse van marktpotentieel betreft, kunnen we op je rekenen: benchmarken, analyse van volume en marktaandeel, zoeken naar bedrijfskansen, toekomstige trends en concepten en het doen van heldere, goed gestructureerde voorstellen.
 • Samen met het managementteam denk je creatief na over het versterken van onze communicatie binnen de afdeling Reserveonderdelen.
 • Je definieert de beste promotiestrategieën en KPI’s met een sterke focus op verkoop- en winstgroei en het behoud van klanten. Je hebt een natuurlijk streven om ons bedrijf vooruit te helpen.
 • Je gaat een kernrol vervullen in de toekomstig ontwikkeling van verkoopkanalen (B2B, B2C, enz.) voor reserveonderdelen en wordt actief betrokken bij verschillende soorten projecten en initiatieven.

Jouw troeven

 • Je combineert een analytische instelling met markt- en klantgedreven, toekomstbestendige standpunten.
 • Het ligt in jouw aard een team te motiveren en het tot goede, gezamenlijke resultaten te stimuleren.
 • Elke ervaring in of kennis van e-commerce is zeker een pre.
 • Je communiceert vloeiend in het Engels en het Nederlands. Je hebt goede kennis van O365-tools en databeheersystemen.
 • Je hebt bij voorkeur een economische of marketinggerichte achtergrond en hebt ervaring in een vergelijkbare aftersalesfunctie in een B2B-context. Jouw kennis van, ervaring in of passie voor auto’s is de kers op de taart.

Ons aanbod

 • Een uitdagende en diverse fulltime vaste job, met veel internationale contacten en bij een innovatieve wereldspeler.
 • Een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met een ruim pakket extralegale voordelen.
 • Een bedrijf met een menselijke aanpak, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Werken als Business Development Manager?