HR MANAGER – Payroll / Mobility Services

 

Honda ken je vast als producent van moderne, energiezuinige en performante wagens en motorfietsen. De Honda Civic en Honda Goldwing zijn legendarisch. Maar wist je dat we ook toonaangevend zijn voor industriële motoren en power producten? Kijk eens om je heen: je spot vast wel ergens een Honda-engine of een Honda-grasmachine.

Honda Motor Europe Logistics staat in voor de distributie van wagens, motorfietsen, power producten en industriële motoren. Vanuit onze vestigingen in Gent, Aalst en onze 6 Europese branches vertrekken de Honda-producten en service parts (onderdelen) dagelijks in de richting van de Europese dealers. Onze magazijnen huisvesten echt alle service parts en accessoires voor de Europese markt: dit maakt ons tot het kloppend hart van Honda in Europa.

Voor deze activiteiten rekenen we dagelijks op een 800-tal enthousiaste collega’s in Gent, Aalst en onze Europese branches. Samen werken wij aan de verwezenlijking van de droom van zovele mensen, en dus mogelijks ook de jouwe. ‘The Power of Dreams’ is niet voor niets ons motto.

Ons HR-team gaat door een transformatieproces om beter te beantwoorden aan de wijzigende noden van de organisatie. In dit kader zijn we ter versterking van ons HR-team in Gent op zoek naar een HR Manager – Payroll / Mobility Services.

Jouw job

 • Binnen het domein van Payroll ben je eindverantwoordelijke voor volgende kernactiviteiten: een correcte en tijdige loon- en personeelsadministratie, het accuraat beheer van de HR-benefits (o.a. verzekeringen), Mobility Services/Expats (zoals bvb. tewerkstellings- en verblijfsformaliteiten van de inkomende en uitgaande expats; tewerkstellingsformaliteiten voor (niet) EU-bezoekers en dienstreizen.)
 • Voor deze domeinen bewaak je de doelstellingen en garandeer je de beste service aan onze interne klanten. Je volgt de ontwikkelingen in sociale & fiscale HR-wetgeving en past deze toe in onze context.
 • Je kan rekenen op een team van 5 HR-medewerkers: je stuurt hen aan en staat hen bij als ‘sparring’ partner voor complexere payroll en andere HR-vraagstukken. Je helpt hen om prioriteiten te stellen in hun dagelijkse activiteiten en projecten.
 • Continue optimalisatie van de HR-processen is ‘key’ voor jou. Daarom ben je actief betrokken bij HR- en Payroll- gerelateerde projecten. Je kan een visie doordacht uitwerken en concreet vertalen naar de praktijk.
 • Je werkt nauw samen met de collega’s van de andere HR-domeinen en bent een HR-partner voor het management en een direct aanspreekpunt voor onze medewerkers.

Jouw profiel

 • Je hebt een Bachelor of Master-diploma op zak en hebt minstens 7 jaar relevante ervaring in loonadministratie, Compensation & Benefits en (juridische) HR-processen. Je bent thuis in sociale & fiscale HR-wetgeving.
 • Discretie en nauwkeurig werken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je hebt ervaring met het begeleiden van een team of hebt dit altijd al willen doen. Je slaagt erin om zaken bespreekbaar te maken en mensen te enthousiasmeren op verschillende niveaus. Je werkt zowel zelfstandig als in team.
 • Je bent organisatorisch sterk. Timemanagement is één van jouw sterkere competenties.
 • Je hebt een analytische geest en een sterk probleemoplossend vermogen.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en Engels.
 • Je bent sterk onderlegd in het gebruik van de gangbare MS Office programma’s.

Wij bieden

 • een boeiende omgeving die uitdagingen en kansen biedt om je steeds verder te ontwikkelen.
 • een voltijds contract van onbepaalde duur met een marktconform salaris en een uitgebreid pakket extralegale voordelen (groepsverzekering met dekking overlijden en premievrijstelling, privé-ongevallenverzekering, hospitalisatieverzekering, leasingwagen (cafetariaplan), korting op Honda-producten, …).
 • een omkadering die een gezonde balans tussen werk en privé mogelijk maakt (flexibele werktijden, 38 verlofdagen, occasioneel thuiswerk, bedrijfsrestaurant, makkelijk te bereiken locatie).

Wil jij graag deel uitmaken van ons team?